Vil du gerne tabe dig, men stadig kunne spise med ved grillen? Så se her hvordan du starter et varigt vægttab

Når det gode sommervejr begynder at sprede sig ud over Danmark, så er der også rigtig mange, der begynde at hive grillen frem og diske op med de lækreste grillretter, som de fleste jo elsker. Men denne sæson, hvor man spiser en masse dejlig mad og indtager vin og øl i lange baner, er måske ikke altid lige det, som man går og drømmer om, hvis man samtidig også ønsker at tabe sig.

Men den skønne grillsæson og et varigt vægttab behøver ikke nødvendigvis at være hinandens modsætninger. Man kan nemlig sagtens sidde med til bords og nyde godt af den skønne grillmad, hvis man blot har styr på, hvordan dette vægttab skal fungere, og hvordan man desuden sørger for, at det netop er varigt.

Vælg alternative men lækre grillretter

Først og fremmest så kan man jo med fordel rette blikket mod den mad, der rent faktisk bliver serveret på grillen. Man kan måske have en tendens til at tænke, at alt mad, der bliver serveret på en grill, også typisk vil være ret usundt, fordi det måske er noget, der tit indebærer kød, brød, dressinger og den slags ting. Men grillmad behøver ikke nødvendigvis at være usundt, og man kan faktisk lave sundere grillretter, end man skulle tro, hvorfor man derfor sagtens kan gøre en grillaften til en del af sit vægttab.

Eksempelvis er det jo altid lækkert at servere en eller flere gode salater, når man har gang i grillen, så det ikke bare er brød og kød. Men derudover er der faktisk også rigtig mange grøntsager, som smager supergodt, når de bliver grillet - det kunne for eksempel være aubergine, rød peber, svampe og den slags, som man sagtens kan tilføje som ekstra tilbehør på grillen, så der ikke kun er kød.

Bliv bedre til generelt at spise sundt og varieret

Men hvis man gerne vil have et varigt vægttab, så man med god samvittighed kan spise grillmad, så er det selvfølgelig ikke kun på selve disse grillaftener, at man skal tænke lidt over, hvad man indtager. Hvis man ønsker et sundt vægttab, som ikke blot gør, at man med det samme taber sig en masse, men som rent faktisk gør, at man holder dette vægttab ved lige, så handler det nemlig om, at man generelt har nogle gode og sunde madvaner i sin hverdag.

Det giver sig selv, at man ikke kan spise burger og pizza hver dag, hvis man gerne vil tabe sig, men man behøver heller ikke at leve af gulerodsstænger og salat for at tabe sig. Det handler netop om at finde en god balance, hvor man generelt spiser sundt og varieret i sin hverdag.

På den måde får men nemlig bygget nogle sunde madvaner op, som altså gør, at vægttabet netop også vil være varigt - det handler nemlig ikke om lynhurtigt at tabe sig for derefter at spise usundt igen. Det handler derimod at finde den gode balance i sin kost, som gør, at man kan få den krop, man ønsker og samtidig spist lækkert og varieret.

Regelmæssig motion er også et godt tip til et sundere liv og et vellykket vægttab

Det er selvfølgelig ikke kun kosten, der kan være med til at bidrage til et varigt vægttab. Det at dyrke motion regelmæssigt eller i hvert fald at få pulsen op er nemlig også meget gavnligt, hvis man ønsker at have en krop, som generelt er sund.

Det behøver ikke nødvendigvis at betyde, at man skal stå nede i fitnesscenteret hver eneste dag, men det handler netop bare om, at man får noget bevægelse ind i sin hverdag, da det både gavner kroppen og sindet rigtig meget. Så gå eller løb nogle dejlige, lange ture - eller find på en anden god måde at få motion på.

Få professionel hjælp til vægttabet

Nogle gange kan det være svært lige at vide, hvor man skal starte, hvis man ønsker et varigt vægttab, som netop gør det muligt at spise med på grillmaden til sommer, og hvad man nu ellers ønsker at kunne. Derfor kan det give mening at opsøge et kursus lavet af en professionel, som netop ved noget om, hvad det vil sige at gå i gang med et vægttab, som holder.

På den måde kan man altså få nogle gode tips og tricks med på vejen, som muligvis kan gøre det nemmere at komme godt i gang, og så man forhåbentlig kan sidde og spise den gode grillmad med god samvittighed, fordi man netop har en bedre forståelse for, hvad man kan fylde sin krop med.

Husk at bevar et positivt blik på krop og sundhed - vægttabet må ikke fylde alt

Det sidste råd, som er vigtigt at have med, når man ønsker et varigt vægttab, er, at ens vægttab ikke skal styre alt det, som man gør i sit liv. Hvis man er meget opsat på dette vægttab, kan det nemlig nemt komme til at fylde meget i både de beslutninger man tager og den måde, man ser sig selv på - og denne indflydelse skal jo helst ikke gå hen og blive alt for negativ. 

Når det kommer til vægttab og den slags, der kommer til kroppen, kan det nemlig hurtigt blive meget ømt. Man kan nemt komme til at sammenligne sig selv med andre, men det vigtige i denne proces er, at man kun fokuserer på sin egen krop og sit eget sind, så man hele tiden gør det, der føles rigtigt.

Det kan muligvis gøre, at der går længere tid, før man når i mål med sin "drømmekrop", men det kan til gengæld også gøre, at man rent faktisk har større chance for at ende med et vægttab, der er varigt, fordi man er god til at lytte til, hvad ens krop har brug for.

Menu
Top